Login
Brugere ialt:   6670
Glemt dit Login?
Længste distance
sidste 2 dage
1. Jannick Kjersgaard (49)
15.43 km Løb - Interval
Idag

2. Bjarne Balleby (69)
10.6 km Løb
Idag

3. Thomas Christensen (49)
10 km Gang
Igår

Hurtigste træningspas
sidste 2 dage
1. Jannick Kjersgaard (49)
15.43 km Løb - Interval
13.29 km/t
Idag

2. Jannick Kjersgaard (49)
7.31 km Løb - Restitution
12.1 km/t
Igår

3. palle ROSEN Madsen (69)
9.41 km Løb - Bakke
11.53 km/t
Igår

Vidste du?
Opret dig som bruger og få en træningsdagbog
Opret en træningsdagbog
Hold styr på din træning med KeepOnMoving's online træningsdagbog.
Læs mere om alle de funktioner du får ved at oprette en træningsdagbog.
Tilmeld dit firma eller din klub
Opret et Team
Tilmeld dig - og opret så et Team og få en team kalender, hvor I kan planlægge træningen.
Læs mere om oprettelsen af et Team og alle fordelene der følger med.



Artikel

Tilbage



af Jens Peter Hansen, 30-07-2008
N 71° 11' 103

Nogle vil vide at Nordkap ligger på N 71° 10' 21", så da jeg plottede positionen N 71° 11' 103 på min Forerunner, kunne jeg kigge tilbage, og se Nordkap klippen rejser sig ca. 1600 m syd for min position.

.Vejen til Knivskellodden
Og nej - jeg var ikke på en længere svømmetur, men var derimod løbet de ca. 9 km ud til Knivskellodden, der på positionen N 71° 11' 103 er Europas nordligste punkt.

Det var et spørgsmål om at forene det nødvendige med det udfordrende. Min kone og jeg var på en 48 timers tur rundt på Nordkalotten - fra Kirkenes til Nordkap og retur til Kirkenes via Karasjok og det nordlige Finland. Selvfølgelig "skal" man jo besøge Nordkap når man er på de kanter, men bevistheden om, at Nordkap jo egentlig blot er en bekvem turistattraktion med gode tilkørselsforhold betød, at jeg jo også måtte ud til det rigtige nordligste punkt

Stien ud til Kvitskellodden starter godt 6 km syd for Nordkap centret, der med udstillinger, film forevisninger og butikker nok skulle kunne holde konen beskæftiget nogle timer. Så der blev hun sat af og jeg kørte tilbage til startpunktet (husk at få noteret på din 200 kr. dyre Nordkap billet, at du kommer tilbage igen).


Vejret var ikke godt: 8 grader og tåget grænsende til støvregn. Heldigvis er ruten godt markeret med varder. Selve stien er udfordrende: Temmelig vådt en del steder, hvor man kan vælge at finde sin egen omvej; springe fra sten til sten eller få våde sko. Der er rigtig mange små klippestykker, der stikker op ad jorden, og inden at benene havde vænnet sig til dette uvante underlag røg jeg på snuden - tog fra med hænderne og fik flået en ordentlig hudlap af på venstre hånd.

Der er en højdeforskel på knap 300 meter - de 150 ligger mellem 6 og 7 km, hvor man bevæger sig det sidste stykke ned til vandkanten, der på jævnt skrånende klipper følges helt ud til spidsen af odden. Også her er klipperne så flade, at man - alt efter dumdristighed - kan komme meget tæt på DET nordligste punkt.

Højdeprofil for vejen til KnivskelloddenDer er rigtig mange besøgende på Nordkap - der er stort set ingen på Knivskellodden. Jeg var mutters alene derude og mødte blot fem på vejen tilbage. Mutters alene passer dog ikke helt - der er masser af rensdyr, der øjensynlig ikke var vant til at blive forstyrret af en løber.

Du kan se mine Forerunner opsamlede data for turen på
MotionBased


Det tog godt en time ud og retur nøjagtig en time. Men så var benene altså også noget ømme et par dage efter - hele tiden at skulle navigere mellem vand, klipper og mudder trækker tænder ud.
.Forfatteren på Knivskellodden


Google Reklame
Som medlem får du...
Træningsdagbog
Rute opmåling
Vægt dagbog
Træningsgrafer
Træningsruter
Styr på løbeskoene
Løbsliste
Teams
Hitlister