Login
Brugere ialt:   6670
Glemt dit Login?
Længste distance
sidste 2 dage
1. Karen Devantier (57)
9.65 km Gang
Igår

2. Lars Aasted (60)
6.7 km Løb
Idag

3. palle ROSEN Madsen (69)
6.592 km Løb - Bakke
Igår

Hurtigste træningspas
sidste 2 dage
1. palle ROSEN Madsen (69)
1 km Løb - Interval
16.44 km/t
Igår

2. Steen Karlsen (59)
5.1 km Løb
13.02 km/t
Igår

3. palle ROSEN Madsen (69)
6.592 km Løb - Bakke
10.77 km/t
Igår

Vidste du?
Opret dig som bruger og få en træningsdagbog
Opret en træningsdagbog
Hold styr på din træning med KeepOnMoving's online træningsdagbog.
Læs mere om alle de funktioner du får ved at oprette en træningsdagbog.
Tilmeld dit firma eller din klub
Opret et Team
Tilmeld dig - og opret så et Team og få en team kalender, hvor I kan planlægge træningen.
Læs mere om oprettelsen af et Team og alle fordelene der følger med.



Artikel

Tilbage



af Rudi Schultz, 28-12-2003
50 km i Silkeborg

Lidt af en udfordring... 50 km O-løb

Hvordan kan man få sig til at tilmelde sig et sådan løb???

Svaret skal nok findes en del år tilbage i tiden, da jeg efter min første knæ- operation fik besked om ¿ingen¿ løb på hårdt underlag (læs asfalt). Efter 8 år måtte jeg igen gennemgå den samme operation blot i det andet knæ. Så min lyst til noget ¿vildt og vovet¿ blev yderligere begrænset, når alderen ligeledes skal tages i betragtning, da den dog ikke ¿belaster¿ mig i nogen grad.

Derfor måtte udfordringen findes inden for
O-sporten selv fx. Wild-West, Wild-East, 50 km O-løb o.lign. arrangementer. Valget blev taget efter min pause på 12 måneder efter sidste operation, det blev 50 km O-løb. En sådan udfordring skal helt ind i kroppen både fysisk (træning, træning...) og mentalt (positiv balance...), linien var dermed lagt.

Først og fremmest skal ens bagland være helt indstillet på at lide et afsavn, da forberedelserne vil kræve meget tid. Denne opbakning var tilstede, så vejen frem var dermed åben. Herefter stod det på træning...træning, o-løb...o-løb, ¿kostvaner¿ måtte ændres, hverdagen planlægges bedre for at få tid til foranstående.

Tiden frem til selve løbet skal jeg nok befri jer for. Dog er den endelige beslutning, dvs. selve tilmeldingen, en fase, hvor man gør status over, om man nu ¿er¿ klar til løbet.

¿Point of No Return¿ er passeret, håbet frem til løbet er - ingen skader inden den store dag.

Silkeborgskovene lagde bund til dette løb. Banen var delt i tre dele - 18 km. i Silkeborg Nordskov, 22 km. i Silkeborg Vester- og Østerskov og sluttelig 10 km i Silkeborg Nordskov.

Jeg ankom til Silkeborg fredag aften i det mest pragtfulde vejr 20° og skyfrit. Vejrudsigten lød på samme vejr blot med nogle enkelte byger. Men vejret viste sig helt fra en anden sine næste morgen kl. 6:00, regn, regn... Efter et solidt (læs fornuftigt) morgenmåltid begav jeg mig til start ved Silkeborg Kano og Kajak Klub. Løberne ankom ¿løbende¿, og der spredte sig en meget positiv stemning, ¿vi er fælles om dette projekt¿. Starten blev skudt af kl. 8:00 - så det gik over stok og sten, nok for stærkt i starten, 18 km på 2½ time og kortskifte til de næste 22 km.

Løbet var lagt under hensyn til længde og skovens mulige stigninger. Det er dog umuligt, i den søndre del af Vesterskoven, at undgå stigningerne. Disse var nok medvirkende til mit eneste rigtige bom - 10 min. - da jeg gik på en forkert tæthed blot 100 m fra posten. Det lykkedes mig at hente tabet (et mindre bumletog - 4-6 løbere) fremme ved forplejnings-posten efter 33 km. Så nærmede vi os, efter 7 km i Østerskoven, sidste kortskifte ved 40 km samlet tid her 7½ time, ¿så mangler vi kun 10 km¿ - mumlede vi med et smil på læben. Disse ¿sidste¿ kilometer blev gennemført på ca. 2¼ time. Sidste post blev klippet, og der blev løbet helt til mål. Følelsen er fantastisk, strabadserne er overstået, benene holdt, humøret helt i top, Målet er nået...

Min samlede tid blev 9:36:54, hvilket jeg er meget tilfreds med.

Her et par dage efter kan det godt mærkes, at kroppen har været udsat for noget ekstremt, det ¿knager og brager¿ overalt.

Et nyt spørgsmål har allerede meldt sig, hvad bliver det næste...

Til slut vil jeg gerne rette et stor tak til Fredericia Garnisions Idrætsforening for et meget vellykket arrangement, som jeg kun kan anbefale andre, der har ¿mod på livet¿ for at oplevet noget stort.


Google Reklame
Som medlem får du...
Træningsdagbog
Rute opmåling
Vægt dagbog
Træningsgrafer
Træningsruter
Styr på løbeskoene
Løbsliste
Teams
Hitlister