Login
Brugere ialt:   6670
Glemt dit Login?
Længste distance
sidste 2 dage
1. Karen Devantier (57)
9.65 km Gang
Igår

2. Lars Aasted (60)
6.7 km Løb
Idag

3. palle ROSEN Madsen (69)
6.592 km Løb - Bakke
Igår

Hurtigste træningspas
sidste 2 dage
1. palle ROSEN Madsen (69)
1 km Løb - Interval
16.44 km/t
Igår

2. Steen Karlsen (59)
5.1 km Løb
13.02 km/t
Igår

3. palle ROSEN Madsen (69)
6.592 km Løb - Bakke
10.77 km/t
Igår

Vidste du?
Opret dig som bruger og få en træningsdagbog
Opret en træningsdagbog
Hold styr på din træning med KeepOnMoving's online træningsdagbog.
Læs mere om alle de funktioner du får ved at oprette en træningsdagbog.
Tilmeld dit firma eller din klub
Opret et Team
Tilmeld dig - og opret så et Team og få en team kalender, hvor I kan planlægge træningen.
Læs mere om oprettelsen af et Team og alle fordelene der følger med.



Artikel

Tilbage



af Torben C G Jensen, 15-08-2006
24 Timer - Viborg Søndersø

Jeg har igennem længere tid haft lyst til at prøve krafter med et 24 timers løb, og i år skulle det være.
Jeg havde planlagt allerede tilbage i vinter månederne, at jeg skulle løbe 24 Timers løbet i Viborg Søndersø, men da jeg så blev skadet i ørkenløbet (Marathon des Sables), og måtte holde en lang pause og først for nylig begyndte at løbe nogle få turer om ugen på 10-12 km, så havde jeg egentlig droppet det igen.
At løbe i 24 timer er ikke bare noget man gør med mindre man er i rimelig form eller måske en smule småskør.
Alligevel endte jeg med at tilmelde mig 3 dage før løbet dels fordi Jeg havde lyst til det, men også fordi der var nogle jeg kendte som skulle deltage - bl.a. Leon, 34 år, som også var med i Marathon des Sables i år. Jeg ville også meget gerne prøve at opleve stemningen omkring et 24 timers løb.

Leon havde som mål at løbe 160 km - mit derimod var for det første ikke at ødelægge mig fuldstændigt, da jeg også skal løbe Berlin Marathon i september og for alt i verden ikke vil gå glip af det, da det er mit 10. i træk.
Jeg frygtede om jeg overhovedet ville kunne løbe et marathon, så jeg havde ikke noget egentligt mål, da vi startede lørdag kl. 12.

Der var tilmeldt omkring 50 single løbere, og 148 hold med 2-24 deltagere på hvert. Ialt deltog 2500 løbere, hvilket var det største indtil videre i løbets 7 års historie.

Én omgang rundt om søen var ca. 5,7 km, og jeg lagde ud med at tage 10 i træk med en snit tid på omkring 39 minutter. Min hurtigste omgang var på 33 minutter. Efter ca. 3 timer, så begyndte det at styrte ned, og det stoppede stort set ikke med at regne før flere timer senere. Om aftenen begyndte det at regne igen, og fortsatte ud på natten, hvor det stoppede, men så begyndte det småt igen om morgenen.

Efter de 10 omgange, så var jeg også ved at være træt i stængerne, og specielt mine knæ - de var begyndt at være meget slidte. Så jeg holdt en pause på omkring 1:45, hvor jeg slappede af og spiste lidt.
Derefter tog jeg 3 omgange mere, men så var der også helt udsolgt. Mine knæ var færdige, det gjorde afsindigt ondt, så jeg besluttede mig for at lægge mig ned og prøve at sove - kl var omkring 23 om aftenen. Desværre så var mit telt lige vedsiden af teltet med 24 timers spinning, så musikken kørte for fulde drøn, og samtidig kunne man høre speakeren hele tiden, hvilket gjorde det helt umuligt at sove.

Omkring kl 6 om morgenen, efter ikke at have løbet i næsten 8 timer, så synes jeg det var på tide at bevæge mig lidt igen, så jeg begyndte at gå rundt om søen. Efterhånden så begyndte jeg så småt at løbe igen, og det gik rimeligt. Efter 2 omgange mere, så mødte jeg Leon der havde fået følgeskab af Jan, som også var med i Marathon des Sables, og som nu løb sammen med Leon for at holde ham igang. Leon var på det tidspunkt igang med sin 28 omgang (!). Jeg var kun igang med min 17 omgang på det tidspunkt.
Jeg "koblede" mig på de 2 andre, og vi løb de sidste 3 omgange sammen og kom i mål efter 23:46 timer, også havde vi ikke lov til at løbe mere.
Jeg nåede 19 omgange ialt (108,5 km), og Leon kom op på 30 omgange (171 km).

Selvom man havde utroligt ondt de sidste omgange (over det hele), så nød jeg at løbe sammen med de 2 andre, - det var en rigtig god følelse, da vi kom i mål og alle folk stod og klappede - fantastisk.

Jeg tror ikke det er sidste gang jeg har løbet 24 timers løb. Næste gang skal jeg bare være i bedre form, så jeg kan klare nogle flere omgange. Generelt var det en rigtig god oplevelse.

Se resultater her: Resultater - 24 timer Viborg Søndersø

Løbets hjemmeside: Viborg Atletik



Google Reklame
Som medlem får du...
Træningsdagbog
Rute opmåling
Vægt dagbog
Træningsgrafer
Træningsruter
Styr på løbeskoene
Løbsliste
Teams
Hitlister